Diş Beyazlatma

Beyaz ve temiz dişler estetik bir gülüşte en önemli özelliklerin başında gelir. Son zamanlarda diş beyazlatma işlemleri oldukça popüler hale gelmiştir. Kişiler evde diş beyazlatmak için bilinçsiz bir biçimde karışımlar uygulayarak beyazlatma amacıyla diş ve damaklarına istemeden zarar vermektedir.

Dişlerin beyaz kalması için yeterli temizliği yapmamış ve zararlı ürünler kullanmış kişiler Muayehane ortamında yapılan diş beyazlatma işlemine ihtiyaç duyar. En güvenli ve etkili sonuçlar ancak bir uzman tarafından yapıldığında elde edilebilir.

Dişler Neden Sararır?

Birçok kişinin internette cevabını aradığı diş problemi sararmadır. Diş rengi zamanla bazı etkenlerden dolayı koyulaşabilir. Başlıca sebepler şunlar olabilir:

  • Genetik faktörler
  • Hastalık tedavileri veya bazı ilaçların kullanımı
  • Ağız içi hijyenin sağlanamaması ve yetersiz fırçalama
  • Belirli yiyecek ve içeceklerin tüketimi
  • Diş minesinin aşınması
  • Zararlı alışkanlıklar

Muayehane Diş Beyazlatma

Muayehane diş beyazlatma, dişlerin rengini açmak için Muayehane ortamda ve uzman tarafından yapılan bir tedavidir. Bu tedavi genellikle lazerle veya jel kullanılarak yapılır ve dişlerin beyazlığını ortalama 2-8 ton açabilir. Lazerle diş beyazlatma olarak da anılan bu işlem birkaç seans sürebilir. Bu tedavinin uygulanması için diş hekimi tarafından yapılması gerekir.

Diş beyazlatma zararlı mı sorusu uzmanlara sıkça soruluyor. Bu soruya verilecek doğru cevap, elbette zarar vermez.

Alanında bilgi ve deneyim sahibi hekimler tarafından Muayehane ortamda, profesyonel malzemeler kullanılarak yapılan diş beyazlatma işleminin kanıtlanmış bir zararı tespit edilmemiştir.

Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?

Diş beyazlatma işlemi sonrasındaki renk ömür boyu kalıcı değildir. Kişinin yaşam tarzına bağlı olarak 6 aydan 1 yıla kadar aynı beyazlık korunabilir. İşlem sonrası belirli bir süre gazlı içecek, çay, kahve ve şarap gibi içeceklerin tüketilmemesi önerilir. Bu gibi yasaklara uyan kişi işlemden daha fazla ve daha uzun sürede verim alabilir.